”Vi arbetar intensivt för att snabbt ta fram en lösning”

Dr Herbert Diess, VD Volkswagen Passenger Cars varumärken: ”Vi arbetar intensivt för att snabbt ta fram en lösning”

Wolfsburg, 25 september 2015 – I ett pressmeddelande den 22 september 2015 meddelade Volkswagen Group att fordon över hela världen påverkas av situationen den rådande situationen rörade utsläpp.

Den interna utredningen har påvisat att globalt påverkas ungefär 5 miljoner fordon från Volkswagen Passenger Cars. Vissa modeller och årsmodeller, exempelvis sjätte generationens Volkswagen Golf, sjunde generationens Volkswagen Passat och första generationen Volkswagen Tiguan, är samtliga utrustade med Typ EA 189-motorer.

I enlighet med tidigare publicerad information uppfyller samtliga nya fordon från Volkswagen Passenger Cars EU6-standarderna som gäller inom hela Europeiska Unionen och påverkas därmed inte. Detta gäller även nya Golf-, Passat- och Touran-modeller.

Vi arbetar intensivt med att ta fram en teknisk lösning som vi kommer presentera för våra samarbetspartners, kunder och allmänheten inom kort. Vårt mål är att informera våra kunder så snart som möjligt, så att deras fordon uppfyller samtliga standarder. Jag kan försäkra er om att Volkswagen gör allt i sin makt för att vinna tillbaka våra kunders, återförsäljares och allmänhetens förtroende, sa Dr Herbert Diess, VD Volkswagen Passenger Cars varumärken.

Volkswagen Passenger Cars varumärken kommer att informera samtliga lokala marknader hur många bilar som påverkats inom respektive region. Vi arbetar intensivt för att ta fram åtgärder i nära samarbete med berörda myndigheter. Fordonen är, och kommer fortsättningsvis att vara, säkra och körbara.