Volkswagen Personbilar går vidare med strategiska framtidsbeslut

Den nytillträdda ledningen för Volkswagen Personbilar meddelade den 13 oktober att den har fattat ett antal strategiska beslut som bättre anpassar verksamheten för framtiden:

  • En omprövning av dieselstrategin. Volkswagen kommer att gå över till att så snart som möjligt endast installera dieselmotorer med SCR- och AdBlue-teknologi i Europa och Nordamerika. Dieselfordon kommer enbart att förses med avgassystem som använder den bästa miljöteknologin.
  • Nya Volkswagen Phaeton kommer att bli en elbil. Det pågående utvecklingsprojektet omdefinieras så att bilen får en helt elektrisk motor med lång räckvidd, uppkoppling och nästa generations assistanssystem samt en emotionell design. Därigenom blir nästa generations Phaeton än en gång Volkswagen Personbilars flaggskepp.
  • Ett nytt modulsystem för elbilar planeras. Modulsystemet kommer att fungera för flera varumärken och för alla olika karossformer och fordonstyper, alltså även lätta transportbilar. Det möjliggör spännande fordonskoncept med en helt elektrisk räckvidd på 250-500 kilometer. Dessutom skapas synergier från andra elfordonsprojekt inom koncernen.
  • Genomförandet av Volkswagens effektiviseringsprogram skyndas på. Det skapar ytterligare utrymme för en omorientering.
  • Strömlinjeformade processer införs, vilket innebär minskade fasta och rörliga kostnader. En stor utvecklingssatsning genomförs kring modulsystemet MQB. Fokus ligger på plug-in-hybrider med en ännu längre räckvidd, volymtillverkning av elbilar med en radie på upp till 300 kilometer, ett 48-volts eltillförselsystem (mild hybrid), samt en utveckling av ännu mer effektiva diesel-, bensin- och gaskoncept.
  • De planerade investeringarna minskas med en miljard euro per år. Framtidsprojekt kommer att prioriteras.

Läs hela pressmeddelandet på http://info.volkswagen.com/se/sv/home/news/article-11.