Volkswagenkoncernen satsar 340 miljarder kronor på elektrifiering

Dieselhändelsen har gett Volkswagens förändringsarbete extra fart. Ett bevis på detta ser vi nu i form av beslut om ytterligare satsningar på elbilar i Volkswagenkoncernen.

År 2025 ska Volkswagenkoncernen vara störst i världen på elbilar. För att nå dit investerar man 34 miljarder euro (340 miljarder kronor) mellan 2018 till 2022, investeringarna som kommer tillfalla alla koncernens märken. Stora satsningar görs även inom autonom körning, mobilitetstjänster och digitalisering.

– Det investeringspaket som nu antagits kommer att innebära ett väsentligt lyft för den största produkt- och teknikoffensiven i märkets historia. Vårt mål är att placera Volkswagen i en hållbar ledning i volymsegmenten och ta en ledande position inom e-mobilitet, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

År 2020 kommer Volkswagen I.D., den första bilen i den nya generationen av helt eldrivna bilar, att lanseras på marknaden. Den nya bilgenerationen kommer att lanseras i stort sett samtidigt i Europa, Kina och USA. Volkswagen I.D. kommer ha en räckvidd på mellan 40 till 60 mil och kosta ungefär som en ny dieselgolf idag.