Uppdatering av Volkswagen Touareg

Volkswagen genomför en uppdatering av mjukvaran på Volkswagen Touareg V6 TDI av årsmodell 2014-2017. Uppdateringen berör omkring 2500 Touareg som sålts i Sverige.

– Volkswagen har genomfört egna granskningar och rapporterade i höstas till den tyska transportmyndigheten KBA om avvikelser i motorstyrningen för Touareg V6 TDI. Man kunde konstatera att det fanns en mjukvara som vid kallstart kunde göra att motorns uppvärmningsstrategi i värsta fall inte aktiveras. Uppdateringen säkerställer att motorns utsläppskontroll fungerar på bästa sätt efter en kallstart, säger Marcus Thomasfolk, informationschef Volkswagen Group Sverige.

Nya Volkswagen Touareg som levereras har redan fått uppdateringen. Uppdateringen motsvarar den åtgärd som tidigare varit aktuell för vissa Audibilar.

Samtidigt med uppdateringen görs en liten justering av inställningen i bilens SCR-katalysator så att bilen indikerar när det är 2400 km kvar att köra under normala körförhållanden. Tidigare har den varit inställd på 2400 km oavsett körförhållande.

Berörda bilar kan användas som vanligt.

I nuläget inväntar vi mer underlag från Tyskland. Därefter kommer vi att kontakta våra verkstäder och berörda bilägare. Uppdateringen ska finnas tillgänglig i början av 2018, avslutar Marcus Thomasfolk.