Volkswagen-koncernen utökar produktionen av elbilar i stor skala världen över

Volkswagen-koncernen fortsätter omvandlingen till e-mobilitet. Batteridrivna fordon kommer att produceras vid 16 anläggningar runt om i världen i slutet av 2022, meddelade Matthias Müller, VD för Volkswagen AG, vid koncernens årliga mediekonferens i Berlin den 13 mars 2018.

Volkswagen-koncernen tillverkar idag elbilar vid tre anläggningar. Inom två år ska ytterligare nio anläggningar vara utrustade för elbilstillverkning. För att säkerställa tillräcklig batterikapacitet för expansionen av miljövänlig e-mobilitet har partnerskap inletts med batteriproducenter i Europa och Kina. De kontrakt som redan tilldelats har en total volym på cirka 20 miljarder euro. Inom kort fattas ett leverantörsbeslut för Nordamerika.

Enligt Volkswagen-koncernens ”Roadmap E” – den mest omfattande elbilssatsningen i bilindustrin –  som presenterades hösten 2017 planerar koncernen att bygga tre miljoner elbilar årligen 2025 och lansera 80 nya elektriska koncernmodeller. I år kommer ytterligare nio nya fordon, varav tre rena elbilar, att läggas till koncernens e-portfölj med åtta elbilar och laddhybrider.

– Från och med 2019 kommer ett nytt elfordon ”så gott som varje månad”, så inom bara några år kan vi erbjuda den största elbilsflottan i världen, över alla märken och regioner, sa Matthias Müller.

Se även intervjun med Frank Witter, CFO Volkswagen Group
http://tv.prime-intra.net/tv/4f5de9ac583be2fdbf7bd6ce5831a6f1.mp4