Tre av fyra dieselbilar har uppdaterats

Arbetet med att uppdatera dieselbilar så att de har en korrekt mjukvara fortsätter. Volkswagen Group har fram till nu åtgärdat 75 procent av de bilar som berörs i Sverige.

Dieselfrågan innebär att en teknik åtgärd ska genomföras i omkring 225 000 bilar i Sverige från Volkswagen Group. Åtgärden ska säkerställa att motorstyrningen lever upp till de krav som ställdes när bilen var ny.

– Vårt arbete med dieselfrågan har fortsatt bra under 2018, men jag hade givetvis gärna sett att ännu fler bilar kommit in, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen Group Sverige.

Transportstyrelsen i Sverige har bestämt att genomföra åtgärden som en frivillig serviceåtgärd, vilket är den hantering som den absoluta majoriteten av de europeiska länderna också har valt.

Volkswagen Group underlättar för kunderna genom att genomföra åtgärden snabbt, erbjuda lånebil och erbjuda garantier. Under resten av 2018 kommer Volkswagen Group att fortsätta driva informationsarbete för att alla kunder ska komma in med sina bilar. Volkswagen Group uppdaterar givetvis också alla inbytesbilar som kommer in.

– Vi arbetar för att alla berörda dieselbilar ska bli åtgärdade, säger Marcus Thomasfolk.