Volkswagen fortsätter åtgärda bilar

Tre år har gått sedan det kom fram att vissa dieselbilar kunde ha en felaktig mjukvara. Sedan dess har Volkswagen tagit fram en myndighetsgodkänt åtgärd för bilarna och jobbat med att uppdatera så många bilar som möjligt. I somras passerades 75 procent åtgärdade bilar.

   Marcus Thomasfolk

–          I Sverige i likhet med de flesta andra EU-länder har myndigheterna beslutat att åtgärden är frivillig. Vi kan inte tvinga någon som inte vill uppdatera sin bil. Istället gör vi allt vi kan för att informera, ringa till kunderna, erbjuda utvidgade garantier, snabba verkstadsbesök och lånebil. Självklart uppdaterar vi alla bilar som byts in av våra handlare, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen Group Sverige.

Volkswagen följer upp hur åtgärden tas emot av kunderna. Av de som uppdaterat sin bil har mindre än en procent haft någon form av klagomål. Denna siffra har varit stabil under hela arbetets gång.

–          Vi uppdaterar fortfarande hundratals bilar varje vecka och har ambitionen att fortsätta  tills alla bilar är uppdaterade. Därför kommer vi att hålla denna åtgärd öppen länge än, säger Marcus Thomasfolk.