Nytt uttalande från Volkswagen AGs koncernledning

Hiltrud Dorothea Werner, medlem i koncernledningen för Volkswagen AG och ansvarig för Integrity and Legal Affairs har den 24 september 2019 gjort följande uttalande:

Allmänna åklagaren i Braunschweig informerade idag Volkswagen AG om anklagelserna mot företaget och enskilda svaranden enligt lagen om värdepappershandel.

Volkswagen AG har med hjälp av interna och externa juridiska experter undersökt ärendet i nära fyra år. Resultatet är tydligt: anklagelserna är grundlösa. Volkswagen AG är övertygade att man har uppfyllt alla rapporteringskrav enligt lagstiftningen för kapitalmarknaden. Vi är övertygade om att anklagelserna vid en eventuell rättegång kommer att visa sig vara falska. Principen gäller att man är oskyldig tills motsatsen bevisas.